Jerez & Cadiz & Arcos de la Frontera

6.9.2016
Kohteet

LUE LISÄÄ RETKESTÄ TÄÄLTÄ

Matka alkaa sherryn saloihin perehtymisellä Jerezissä, missä vierailukohteena on vuonna 1835 perustettu kuuluisa Gonzáles Byass Tio Pepe -bodega. Vierailun aikana ryhmä pääsee tutustumaan sherryviinien valmistukseen.

Gonzáles Byass on perheyritys jo viidennessä sukupolvessa. Nykyään sillä on kuusi bodegaa eri puolilla Espanjaa, ja yritys on yltänyt kuudenneksi maailman parhaiden viinivalmistajien listalla.

Perheyrityksen vanhin bodega Tio Pepe on myös yksi koko Espanjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Ympäri maailmaa se tunnetaan paitsi maukkaista sherryviineistään myös oivaltavasta logostaan – viinipullon mallisesta hahmosta, joka on pukeutunut punaiseen sombreroon ja takkiin.

Cádiz ihastuttaa luonteellaan

Tio Pepe -bodegasta matka jatkuu Atlantin rannalle Cádiziin. Provinssin pääkaupungin asemasta huolimatta Cádiz on saanut jereziläisiltä lempinimen pueblo de Jerez, Jerezin kylä. Cádizissa on nimittäin vain reilut 120.000 asukasta, kun taas Jerezissä asukkaita on noin 213.000.

Vain 12 neliökilometrin kokoinen kaupunki on joka suunnasta meren rajaama, ja näin ollen asutus on asettunut hyvin tiiviille alueelle. Pienuudestaan huolimatta kaupunki on vilkas, ja vanhan keskustan tapasbaarit ja terassit täyttyvät paikallisista niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

Vastaa