Noin 67 000 asukkaan Benalmádenan kaupunki sijaitsee vuorenrinteellä noin 20 minuutin ajomatkan päässä Málagan lentokentältä. Kaupunki on noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella, ja jakaantuu kolmeen pääalueeseen: Benalmádena Puebloon, Benalmádena Costaan ja Arroyo de la Mieliin. Benalmádena Pueblo on kaupungin vanhin osa ja Benalmádena Costa on uudempaa aluetta ja siellä on mm diskoja, hotelleja, kauppakeskuksia ja maailmankuulu satama Puerto Marina.

Kahdeksan kilometriä pitkällä rannalla viihtyy koko perhe, kahviloita, ravintoloita sekä kauppoja löytyy runsaasti heti rannan tuntumasta. Sataman valot syttyvät iltaisin ja kutsuvat kävelemään pitkin rantabulevardia.

Benalmádenassa voi harrastaa mm. uintia ja minigolfia. Aurinkorannikon golfkentätkin ovat lähettyvillä. Lapsiperheiden suosikkikohteisiin kuuluu satamassa sijaitseva Sealife-akvaarion jossa aika vierähtää helposti myös perheen isommilla.

Benalmádenanista pääsee helposti myös rannikon muihin suosikki kohteisiin kuten Fuengirolaan (12 km), Torremolinokseen (5 km) ja Málagaan (19 km).