Suomenkieliset ja kansainväliset päiväretket

Kaikki, jotka ovat joskus pelanneet Afrikan Tähteä haluavat nähdä Tangerin! Tanger on Pohjois-Marokossa sijaitseva satamakaupunki. Tangerissa törmäät koko ajan lumoaviin muotoihin ja väreihin, joissa yhdistyy vaikutteita arabimaailmasta, Espanjasta sekä entisestä siirtomaavallasta Ranskasta. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä, sekä tilaisuus maistella herkullisia marokkolaisia ruokia ja juomia.


Retken sisältö
Matka alkaa surffaajien hyvin tuntemasta Tarifan satamakaupungista ja tunnin merimatkan jälkeen olemme jo Pohjois-Afrikassa, Marokossa. Tangeriin saavuttua tehdään kiertoajelu uuden ja varakkaan kaupungin osassa, jonka jälkeen tutustutaan jalan Vanhakaupunkiin eli medinaan sekä sen vanhoihin silkki- ja nahkakortteleihin. Jos onnistaa, voimme tavata käärmeenlumoajan tai perinteisen vesikauppiaan värikkäissä asuissaan.


Retken kesto
Noin 15-16 tuntia. Arvioitu paluu rannikolle noin klo 21-22 välillä.Retken hintaan sisältyy
- Kuljetukset Tarifaan
- Laivaliput
- Kiertoajelu Tangerissa
- Opastus koko päivän ajan
- Marokkolainen lounas (juomat maksettava erikseen)


Lisämaksusta
- Lounaan ruokajuomat


Lapsiperheet ja lastenrattaat
Retki soveltuu koko perheelle. Medinassa paljon portaita ja mukulakivetystä, kevyillä lastenrattailla ok, Retkipäivä on pitkä ja lapsesta riippuen voi olla raskas. Muistathan ilmoittaa mahdollisista lastenrattaista etukäteen, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.


Liikuntaesteiset ja pyörätuolilla liikkuvat
Retki ei sovellu pyörätuolilla liikkuville. Medinan alueella on paljon tasoeroja, mukulakivetystä, mäkiä ja runsaasti epätasaisia portaita. Laivalla ja satamassa liikkuminen ryhmän mukana on haastavaa. Liikuntarajoitteisen on kyettävä toimimaan retkellä omatoimisesti tai seuralaisensa avustaman eli muun muassa nousemaan jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Muistathan varmistaa etukäteen mahdollisuudesta ottaa pyörätuoli mukaan, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.


Ruokailu
Marokkolainen lounas kuuluu retken hintaan. Ruokajuomat otetaan oman maun mukaan ja maksetaan paikan päällä. Erityisruokavalio huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Ilmoita mahdollisista ruokarajoitteista retken aikana oppaalle.

Tarifan ja Tangerin satamissa sekä laivalla on kahviloita, josta voi ostaa pientä purtavaa. Huom! Erikoisruokavaliota vaativien kannattaa varautua omilla eväillä sillä esimerkiksi gluteenittomat vaihtoehdot kahviloissa ovat olemattomia.


Varustautuminen
Jokaisella on oltava mukana vielä 6 kk matkan päättymisen jälkeen voimassa oleva Euroopan Unionin passi. Muut kuin Suomen kansalaiset ovat itse vastuussa mahdollisesti tarvittavan viisumin hankkimisesta. Mikäli passin voimassaolo päättyy alle 6 kk retken päättymisestä, matkustaja on itse vastuussa mahdollisista seurauksista.

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa rajan ylityksen epäämisen aiheutuneista seurauksista.

Tarifan sekä Tangerin alueella tuulee usein ja erityisesti talvikuukausina alue voi olla rannikkoa viileämpi, joten otathan mukaan pitkähihaista.

Ota mukaan kuulakärkikynä maihinnousukortin täyttämiseen, sillä satamassa niitä on hyvin rajallisesti.


WC tauot
Busseissa ei ole WC:tä. Retken aikana on useita mahdollisuuksia käydä WC:ssä.


Muuta huomioitavaa
Eurot käyvät valuuttana. Suosittelemme ottamaan pienempää rahaa marokkolaisen juomarahakulttuurin vuoksi sekä tinkimistä helpottamaan.

Huomioithan, että retken sisältö ja kohteiden vierailujärjestykset saattavat muuttua.
Retken järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin ja peruutuksiin, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty tai sääolosuhteet eivät salli retken toteutumista.


Retkiehdot
Retken järjestäjä pidättää oikeudet retken sisällön sekä kohteiden vierailujärjestyksen muutoksiin sekä retken peruuntumiseen, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty tai sääolosuhteet eivät salli sen toteutumista. Peruutuksesta pyritään ilmoittamaan mahdollisimman aikaisin varauksen yhteydessä jätettyyn yhteystietoon.

Mikäli retki peruuntuu eikä korvaavaa retkeä löydy, palautetaan maksu kokonaisuudessaan alkuperäisen maksutavan mukaisesti. Retken järjestäjä ei vastaa mahdollisista ylimääräisistä kuluista, jotka syntyvät asiakkaalle retken peruuntumisen vuoksi.

Retken vähimmäisosallistujamäärä on 18 henkilöä. Retken voi perua kuluitta viimeistään 24 tuntia ennen retkeä, jonka jälkeen peruutuskulu katsotaan tapauskohtaisesti.

Osallistujien määrä eri hakupaikoista vaihtelee retkittäin ja siitä johtuen bussi saattaa saapua paikalle aikataulusta poiketen. Olethan kuitenkin valmiina retkilipussa osoitettuun aikaan muiden retkelle lähtijöiden aikataulun sujuvuuden takaamiseksi.

Huomioithan, että varauksia otetaan vastaan edelliseen päivään klo 13 saakka, jonka jälkeen paikka on varmistettava puhelimitse.

Retket

Retki Aikuisia Lapsia (4-14v) Lapsia (0-3v) Ajankohta Varaa
RetkiKansainväliset retket
Tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Hinta 82 €/aikuinen, 61,50 €/lapsi 4-11v. 41 €/sylilapsi 0-3v. HUOM! Pääsääntöisesti retken hinta sisältää haut Fuengirolasta, Benalmádenasta, Torremolinoksesta, Marbellasta sekä Málagasta. Muualta haettaessa retkeen hinta saattaa muuttua.
 Kysy lisää