Marbella sijaitsee Espanjan eteläosassa noin 40 minuutin (40 km) ajomatkanpäässä Málagan lentokentältä, kaupungissa on noin 140 000 asukasta. Aluella on värikäs historia, sitä on muinoin pitänyt hallussaan niin foinikialaiset, karthagolaiset kuin roomalaisetkin.

Marbellassa on huvijahteja ja seurapiirien suihketta. Vaikka kaupunki tunnetaan seurapiirien lomakohteena siitä pääse nauttimaan kaikki. Liki 30 kilometriselle rannalle mahtuu kyllä monenlaista lomailjaa.

Puerto Banus-satamasta joka sijaitsee n 6 km keskustasta löytyy hyvä valikoima ravintoloita ja se on hulppeine jahteineen ja hienoineautoineen jetsetin suosiossa. Rantakadulla ja vanhassakaupungissa on myös monia ravintoloita, joissa tarjoillaan mm tuoerita merenantimia ja paellaa. Myös yöelämä on keskittynyt sataman ympärille.

Marbellassa on hyvät ostos mahdollisuudet, pääkatu Avenida Ricardo Soriano ja vanhakaupunki suorastaan pursuaa trendikkäitä kauppoja. Kaupungin ulkkopuolella on tasokas ostoskeskus La Cañada ja satamassa Costa Marbella, jossa on mm El Corte Inglés-tavaratalo.

Tenniksien ja golfin harrastajille löytyy paljon mahdollisuuskia, lähin golfkenttä on vain kolmen kilometrin päässä. Kenttien green feet ovat erittäin kohtuulliset. Kesällä Marbellassa voi harrstastaa myös monia vesiurheilulajeja kuten kalastus, purjehdus ja vesihiihto. Marbellassa on kuvattu mm. Uuno Espanjassa – elokuva.