Málagan jouluvalot

Málagan näyttävimpiin kuuluvaa joulutapahtumaa ei kannata jättää välistä! Vuosittaisen perinteen mukaan historiallisen keskustan Larios-katu koristellaan LED-valoilla, jotka ilahduttavat Málagalaisia sekä muualta maailmasta saapuvia vieraita hämmästyttävällä musiikkiin synkronoidulla valoesityksellä. Pystyyn nousee tänä vuonna enkeleitä, lehtiä sekä aurinkoja sisältävä joulumetsä. Rakennelma koostuu 44:stä pylväästä, 22:sta kaaresta, tuhannesta 12 metrisestä led-johdosta ja tähän on budjetoitu vuosille 2019-2020 yli 1 340 000 €.

Málagan jouluvalaistuksesta vastaava yritys (Illuminations Ximénez) vastaa myös valaistuspalveluista eri yrityksille ja kaupungeille ympäri maailmaa. LED-valaistus löytyy New Yorkista Fifth Avenuelta, Las Vegasista, Dubaista tai jopa Hongkongista!

Vuoden 2019 valoihin synkronoidut kappaleet ovat:
All I want for Christmas is you - María Carey
Jingle Bell Rock - Hilary Duff
En Navidad - La Academia de OT, Rosana
Never Back Down (Battlecry) - Sofia Session Orchestra & Choir.Retken sisältö
Retken haut alkavat noin klo Fuengirolan BP huoltoasemalta lähtien ja etenee rannikkoa pitkin kohti Málagaa. Mukana on suomenkielinen opas, joka kertoo mm. käytännön tietoa ja vinkkejä iltaan liittyen. Málagassa vietettävä aika on omatoiminen ja opas ilmoittaa tarkan lähtöajan ja -paikan matkan aikana. Esitys on klo 18.30, jonka jälkeen jää aikaa kierrellä tunnelmallisessa vanhakaupungissa, ennen paluuta.


Retken kesto
Noin 5 tuntia. Arvioitu paluu noin klo 21-22 välillä.


Retken hintaan sisältyy
- Kuljetukset
- Suomenkielinen opastus bussissa


Lapsiperheet ja lastenrattaat
Retki soveltuu koko perheelle. Málagan kaupungin keskusta on tasaista ja helppokulkuista lastenrattaita ajatellen. Ota kuitenkin huomioon, että jouluvalotapahtuma on erittäin suosittu myös paikallisten keskuudessa ja väen määrä on erittäin runsasta, joka hankaloittaa lastenrattaiden kanssa liikkumista. Muistathan ilmoittaa mahdollisista lastenrattaista etukäteen, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.


Liikuntaesteiset ja pyörätuolilla liikkuvat
Málagan kaupungin keskustan kadut ovat tasaisia ja esteettömiä. Ota kuitenkin huomioon, että jouluvalotapahtuma on erittäin suosittu myös paikallisten keskuudessa ja väen määrä on erittäin runsasta, joka hankaloittaa pyörätuolilla liikkumista.

Liikuntarajoitteisen on kyettävä toimimaan retkellä omatoimisesti tai seuralaisensa avustaman eli muun muassa nousemaan jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Muistathan varmistaa etukäteen mahdollisuudesta ottaa pyörätuoli mukaan, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.


Ruokailu
Retkellä ei järjestetä yhteisruokailuja.


Varustautuminen
Retkelle ei vaadita erikoista varustusta.


WC tauot
Busseissa ei ole WC:tä. 


Retkiehdot
Retken järjestäjä pidättää oikeudet retken sisällön sekä kohteiden vierailujärjestyksen muutoksiin sekä retken peruuntumiseen, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty tai sääolosuhteet eivät salli sen toteutumista. Peruutuksesta pyritään ilmoittamaan mahdollisimman aikasin varauksen yhteydessä jätettyyn yhteystietoon.

Mikäli retki peruuntuu eikä korvaavaa retkeä löydy, palautetaan maksu kokonaisuudessaan alkuperäisen maksutavan mukaisesti. Retken järjestäjä ei vastaa mahdollisista ylimääräisistä kuluista, jotka syntyvät asiakkaalle retken peruuntumisen vuoksi.

Retken vähimmäisosallistujamäärä on 18 henkilöä. Retken voi perua kuluitta viimeistään 24 tuntia ennen retkeä, jonka jälkeen peruutuskulu katsotaan tapauskohtaisesti.

Osallistujien määrä eri hakupaikoista vaihtelee retkittäin ja siitä johtuen bussi saattaa saapua paikalle aikataulusta poiketen. Olethan kuitenkin valmiina retkilipussa osoitettuun aikaan muiden retkellelähtijöiden aikataulun sujuvuuden takaamiseksi.

Huomioithan, että varauksia otetaan vastaan bussin täyttymiseen tai retkipäivään klo 12 saakka, jonka jälkeen paikka on varmistettava puhelimitse.

Retket

Retki Aikuisia Lapsia (4-14v) Lapsia (0-3v) Ajankohta Varaa
RetkiSuomenkielinen retki
Hinta 20 €/aikuinen, 10 €/lapsi (4-14v).
Aikuisia20.00 € / hlöLapsia (4-14v)10.00 € / hlöLapsia (0-3v)10.00 € / hlöAjankohtaValitse päivä: Varaa