Yleiset

Pienessä ja tunnelmallisessa Cazorlan kylässä on vain 8173 asukasta. Cazorla sijaitsee 836 metrin korkeudessa Sierra de Cazorlan länsipuolella Jaenin provinssissa. Aurinkorannikolta Cazorlan kylään on matkaa noin 300km. Se on lähtöpiste ja tukikohta vierailuille Sierra de Cazorlan luonnonpuistoon, Segura ja Las Villasin luonnonpuistoon, valtavaan suojelualueeseen sekä upeille joki- ja metsäreiteille. Cazorlassa on myös Espanjan toiseksi suurimman joen Guadalquivirin alkulähteet.

Kaupunki on rakennettu kolmen aukion ympärille, Plaza de la Costitución, Plaza de la Corredera (tai Huevo, ”Muna”, sen muodon vuoksi) ja Plaza Santa Maria. Joista tämä viimeinen on vanhin ja se yhdistyy kahteen kapeaan sekä mutkaiseen katuun. Nimensä Santa Marian aukio on saanut vanhasta katedraalista joka tuhoutui 1700 luvun tulvissa ja myöhemmin ranskalaisten sytyttämässä palossa. Yläpuolella on rekonstruoitu maurien linnan torni nimeltä La Yedra. Cazorlan historia ulottuu yli kahdentuhannen vuoden taakse.

Jaenin provinssissa tuotetaan 40 prosenttia Espanjan oliiviöljystä.

Sierras de Cazorla on tunnettu korkealaatuisen oliiviöljyn tuotannosta, jo kolmasosaan alueesta on istutettu oliivipuita.  D.O.P Sierras de Cazorla on saanut laatumerkinnän öljylleen. Siellä kasvaa noin seitsemän miljoonaa öljypuuta. Viljeltävänä on kahta eri oliivilaajiketta picualia ja royalia.

Seuraava retki 18.1-19.1.2018

Lähde  mukaan tutustumaan yhteen espanjan vanhimpaan oliiviöljytehtaaseen sekä tunnelmalliseen Cazorlan kylään.

Hinta 165€ henkilöltä/2hh ja 180€ henkilöltä/1hh

Sisältäen majoituksen Ciudad de Cazorla hotellissa täysihoidolla (lounas, illallinen sekä aamiainen), bussikuljetuksen sekä vierailun oliiviöljytehtaalla. Oppaana suosittu Anssi Marstela jolla on yli 2o vuoden kokemus opastamisesta Andaluciassa.

Lisätietoja sekä varaukset info@meriatur.com tai soittamalla +34 687 886 745

Lue lisää oliiviöljystä sekä Sierras de Cazorlasta:

Fuengirola.fi lehden artikkeli Oliiviöljystä (sivu 10)