Bussit

Ladattava Málagan alueen vihreä-valkoinen bussikortti on Tarjeta del Consorcio. Hinta on ostettaessa 1,80€, pienin ladattava summa on 5€.

Korttia voi käyttää bussimatkojen lisäksi Renfen paikallisjunaan, Málagabici –kaupunkipyörän vuokraukseen ja metroon (Málaga, Sevilla, Granada).

Kortin voi ostaa ja ladata Consorcio-myyntipisteessä, esim. jotkin tupakkakaupat  Benalmádenassa, Málagassa ja Mijasissa. Huom! Kortti ei käy kaikille bussireiteille Málagan alueella.

Bussilipun voi ostaa lyhyemmille matkoille suoraan kuljettajalta käteisellä pikkurahalla. Pidemmille matkoille esim. Fuengirola-Marbella, Fuengirola-Ronda ym. ostetaan lippu asemalta ennen matkaa.

Junat

Fuengirola-Málaga välillä liikennöi paikallisjuna Renfe Cercanías. Juna kulkee päivittäin kahdenkymmenen minuutin välein. Poikkeuksena aamun ensimmäiset ja illan viimeiset vuorot sekä viikonloput, jolloin junia kulkee harvemmin, öisin juna ei kulje. Välillä on useita pysäkkejä mm. Benalmádenassa ja Torremolinosissa.

Junalippu ostetaan automaatista. Paljon matkustavien kannattaa hankkia Renfe & Tú –kortti, joka on voimassa useita vuosia. Siihen  voidaan ladata esim. vuoden voimassa oleva Tarjeta Dorada (eläkeläiskortti), jolla saa jopa 40%:n alennuksia matkoista.

Málagan María Zambrano -rautatieasemalta on hyvät junayhteydet lähes kaikkialle Espanjaan. Junalipun voi ostaa netistä renfe.com –sivuilta tai rautatie-asemalta.

Taksit

Ks. Tärkeät numerot

Taksilla matkustaminen on turvallinen ja helppo tapa matkustaa. Takseissa on aina mittarit ja matkan voi maksaa myös kortilla (huom. korttimaksuraja). Takseja on ns. taksitolpilla tai taksin voi tilata soittamalla. Málagan lentokentällä on jatkuvasti takseja odottamassa.

Uber toimii Málagan alueella. Sinun on ladattava ensin Uber –sovellus älypuhelimeesi.

Minitrain Fuengirola

Lähtö/päätepysäkki on Plaza Teresa Zabell, El Puerto –hotellia vastapäätä rantakadulla. Sen jälkeen pysäkit ovat järjestyksessä Yacimiento Romano (Los Boliches), Recinto Ferial (Feria-alue), Biopark ja Miramar-ostoskeskus.

Minijuna toimii hop-on-hop-off periaatteella eli lippu on voimassa vuorokauden ajan ja kyytiin ja pois voi hypätä millä pysäkillä tahansa. Päivälipun hinta on 7€ aikuisilta.

Tren Turístico Benalmádena

Benalmádenan turistijuna tarjoaa muutamia reittejä, joiden avulla voit tutustua kaupungin tunnetuimpiin paikkoihin. Reittejä mm. Puerto Deportivo de Benalmádena -satamasta Benamádena Puebloon.

Ferry – vesibussi

Ferry liikennöi Benalmádenan ja Fuengirolan väliä. Merimatka näiden kahden sataman välillä kestää noin tunnin.

Hinnat 10€ yhteen suuntaan, 16€ meno-paluu (6€/10€ lapset).

Aikataulut 1.4.-31.10. joka päivä

Puerto de Benalmádena: 10:30 / 12:30 / 14:30 / 16:30

Puerto de Fuengirola: 11:30 / 13:30 / 15:30 / 18:00 (vain meno)

Aikataulut  1.11.-31.3. tiistaisin ja lauantaisin

Puerto de Benalmádena: 10:30 / 12:30 / 14:30

Puerto de Fuengirola: 11:30 / 13:30 / 15:30 (vain meno)

Turistibussi Benalmádena City Sightseeing

Yksi reitti, 14 pysäkkiä. Hinnat alk. 13€.

Pääpysäkit ovat  Playa de Malapesquera, Ruinas de Benal-Roma, Selwo Marina, Renfe – Arroyo de la Miel (juna-asema), Tivoli – Teleférico ja Castillo de Bil-Bil.

Turistibussi Málaga City Sightseeing

Kaksi reittiä, yht. 19 pysäkkiä. Hinnat alk. 20€.

Pääpysäkit ovat Centre Pompidou Málaga, Paseo de la Farola, Playa de la Malagueta, Plaza de Toros, Castillo de Gibralfaro, Museo Carmen Thyssen – Catedral ja Jardín Botánico.